Fredagsbastun igång igen!

Fredagsbastandet i Bygården/Gamla skolans bastu är igång igen. Kl.17 för herrar och 19 för damer.

Välkomna/ Oxbergs IF

Minnesutställning om Maj-Britt Lundin

Det är vernissage på Mora hemslöjd onsdagen den 20 oktober kl 14.
Läs mera om var och när här

Hellen på rymmen

För ett par veckor sedan fick jag den äran att “kattvakta” lilla Hellen från Linköping. Hellen tillhör min son och han tog sig an det stackars livet från ett katthem i Östergötland 2019. Hellen har haft tuffa tider i sitt liv och har svårt att knyta an till och lita på människor.

Tiden här i Oxberg, från anländandet och fram till nu har dock gått över förväntan. Hon har blivit allt mer modig, social, kärvänlig och sällskaplig. Dock hände det som inte får hända kvällen den 18 september. I ett obevakat och snabbt ögonblick smet hon ut då jag skulle plocka in min andra katt som krafsade på ytterdörren.

Jag har lockat och letat, dag som natt, tittat i uthus och lador. Ställt ut hennes bur med hennes filt och mat i hopp om att hon skall hitta hem igen. Dock fruktlösa försök.

Jag har kontaktat kattföreningar för att få låna/hyra en fångstbur, men i skrivandets stund inte nått någon framgång.

Jag vänder mig nu till byborna med ett desperat rop om hjälp! Sök igenom dina lador och uthus, håll ett öga öppet för en eventuell främling som rör sig hos dig. Hellen är som sagt skygg och har svårt att lita på människor, men jag vill i alla fall göra ett försök med denna efterlysning.

Är du intresserad av Hellens livsöde, så Googla gärna på “Katten Hellen”. Hon har tidigare varit ute på strapatser men alltid klarat sig. Och jag hoppas innerligt att det skall vara så den här gången också.

Vid minsta upplysning, tanke eller fråga; varmt välkommen att kontakta mig!

kerstin.kans@live.se Mobil 0733-382859

Hälsningar från Kerstin på Kontrollvägen 4 i Oxberg.

Kalender Oxberg
  • Inget på gång just nu
  • Inget på gång just nu
Kalender Oxberg
måntisonstorfrelörsön
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Arkiv
Dela med dig
Dela |