Vasloppsveckan närmar sig

Nu närmar sig det årliga eventet Vasaloppsveckan vinter. Som vanligt behöver vi i god tid planera för bl.a. bemanningen på startplatsen o i kontrollen. Anmäl er på blanketten här för att stötta Oxbergs IF och Byalaget. Senast den 9/2 behöver vi era svar. Ju mera vi kan bemanna ifrån ”byns sida” ju mera resurser får vi kvar i Oxberg.

Vi ses i Vasaloppsveckan/ OIF, Byalaget

Elektriciteten i Oxberg 100 år

Den 20 december 2017 fick vi elektricitet i Oxberg. Strömmen kom från ett vattenkraftverk i Dysån vid Dysberg i Älvdalen och elkraftleverantör var det nybildade Dysåns Kraftaktiebolag.

Hur man hade det med belysning mm innan elen kom till trakten kan man läsa om i kapitlet ”När lyset kom till byn”, som ingår i skriften ”Gopshus förr och nu”. Gopshus fick sin elektricitet året efter Oxberg, dvs 1918. Texten hittar man på nätet här                         

Lars Lundin

Återvinningsstationen i nygammal regi

Nu har Förpacknings och tidningsåtervinning tagit tillbaka ansvaret för återvinningsstationen i Oxberg. De tar hand om tömning, städning och snöröjning. Stationen blir kvar på samma plats och några av kärlen kommer att bytas ut men samma tjänster som tidigare vilket är återvinning av tidningar, färgat och ofärgat glas, övrigt papper, metallförpackningar och plastförpackningar.

Läs mera på denna länk om vad och hur det återvinns vid stationen.

Om du har synpunkter på städning eller tömning läs mera här

Kalender Oxberg
  • Inget på gång just nu
  • Inget på gång just nu
Kalender Oxberg
måntisonstorfrelörsön
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Arkiv
Dela med dig
Dela |