Oxberg, en trygg plats för barn

Oxberg är en trygg plats för barn och föräldrar. Dagis och fritids finns på det kommunala familjedaghemmet hos Eva Lund. Här har de små barnen lugna dagar med mycket utevistelse, pedagogiska aktiviter och hemlagad mat. Skola finns i Selja och Morkarlby. Selja har årskurserna 1 – 6 och är en nystartad friskola. Skolan har en egen hemsida www.solfriskola.se. Morkarlbyskolan är kommunal. Både Selja friskola och den kommunala skolan har höga ambitioner i fråga om kvalitén på undervisningen. Skolbarnen får sällskap till bussen och hämtas på eftermiddagen vid busshållplatsen vid gamla skolan i Oxberg. På så vis kan föräldrar lämna och hämta barnen i byn oberoende av vart man reser för arbete eller om man arbetar hemifrån.

Hos Eva pågår mycket aktivitet, särskilt på eftermiddagarna sedan de äldre barnen kommit hem från skolan. Fotboll, skidåkning, utflykt till Gopshusberget mm.

Under året ordnas aktiviteter som:

  • Lilla Oxbergsloppet på skidor från 0 -12 år
  • Simskola och märkestagning vid badplatsen
  • Terränglöpningstävling för 0-12 år
  • Luciafirande i Oxbergs kapell

Dessutom ordnas det en del spontana aktiviteter som under det senaste året varit; cyckeltävling, korvgrillning och lekar vid stenhuggeritomten, Halloweenfest mm.

Har du frågor kring hur det fungerar för barnfamiljer att bo i Oxberg är du välkommen att ringa Karin Eriksson, 070-378 80 50. Karin jobbar som projektledare i Mora. Hennes sambo Lars-Erik Heed jobbar som teknisk säljare åt SKF, med kontor hemma i bostaden i Oxberg. Sonen Daniel är 6 år och börjat F-klassen i Selja höstterminen 2011.

Kalender Oxberg
  • Inget på gång just nu
  • Inget på gång just nu
Kalender Oxberg
måntisonstorfrelörsön
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Arkiv
Dela med dig
Dela |